Apr 26, 2021

Blic fondacija u sklopu akcije “Srce za decu”, obezbedila novi dom za šestoro mališana i njihove roditelje

Blic fondacija kompanije Ringier Axel Springer Srbija osam godina uspešno sprovodi akciju “Srce za decu” zahvaljujući kojoj pomaže deci iz socijalno ugroženih porodica. Ovog puta, šestoro malih Vukića: Iva (14), Isidora (12), Anđelina (6), Strahinja (9), Voin (3) i Andrej (1) zajedno sa svojim roditeljima Sandrom i Ivanom dobili su ključeve od renovirane i potpuno opremljene kuće nameštajem, a Blic fondacija postarala se za belu tehniku, posteljinu, kućne potrepštine, ogrev za nekoliko sezona i što je najvažnije, zahvaljujući donacijama jedne firme nakon objavljenog teksta, omogućila plaćanje ogromnog duga za struju čime je izbegnut postupak prinudne naplate preko izvršitelja.

 


Iako je siromašnoj porodici Vukić iz Mramora kod Niša štošta manjkalo u životu, emocija je svakako bilo napretek. Tako će najmlađi član porodice, Andrej, 29. maja u radosti i ljubavi svojih bližnjih proslaviti svoj prvi rođendan u novom ambijentu. Ekipu Blic fondacije, sačekala su nasmejana lica ove vesele porodice, a direktorku RIngier Axel Springer Srbija i Blic Fondacije Jelenu Drakulić Petrović, mališani su obradovali crtežom koji su joj poklonili.

 

 

Inače, Blic fondacija je u 2018.godini već spasila kuću Vukićima jer je zbog duga prema banci bio pokrenut postupak naplate preko izvršitelja, koji je naložio procenu vrednosti nekretnine radi prodaje. Nakon apela, javila se firma iz Beograda koja je uplatila dug od skoro 250.000 dinara. Time je dug prema banci namiren a izvršenje trajno obustavljeno. Zahvaljujući čitaocima Blica I donatorima Vukićima je 2019.godine donirano pokućtvo koje im je olakšalo život – novi televizor bojler, električni šporet, dušek, posteljine, ćebad a deca su dobila mobilni telefon i lap top kako bi lakše pratili nastavu u školi. Nakon renoviranja kuće, ovi mališani imaće sve uslove za normalan život, a njihovi roditelji kroz osmeh kažu da sad mogu da ispune i svoj životni san i imaju ukupno desetoro dece.

 

 

-Blic fondacija je ponosna jer je i u ovako teškoj godini uspela da pomogne socijalno ugroženim porodicama. Samo u 2020. obezbedili smo pomoć za više od 20 porodica, a ovo danas je uspešan početak u 2021. Presrećni smo što će ova divna porodica Uskrs proslaviti u potpuno renoviranoj I opremljenoj kući. Drago nam je što će ovo šestoro divne dece sada živeti u mnogo boljim uslovima. Ovo je još jedan primer kako sprega medija, donator i humanitarnih fondacija nekome može da promeni život. Hvala svim ljudima velikog srca koji su uz nas, rekla je Ljiljana Knežević, izvršna direktorka Blic fondacije.

 

 

Kako se priključiti akciji Srce za decu?

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu deci mogu da pošalju SMS na humanitarni broj 2552 ili da uplate sredstva na dinarski tekući račun Blic fondacije: 2750010221949709 90 ili na devizne račune 10221949724 45 – za uplate u evrima; 10221949711 84 – za uplate u švajcarskim francima i 10221949717 66 – za uplate u dolarima, OTP banka, Beograd.

 

Blic fondacija kompanije Ringier Axel Springer Srbija osnovana je početkom 2013, a zahvaljujući akciji Srce za decu:

 

  • pomogla je više od 550 dece iz socijalno ugroženih porodica
  • obezbedila aparate za skrining sluha beba u svih 56 porodilišta u Srbiji
  • obnovila Odeljenja neurologije u Valjevskoj bolnici
  • obnovila mlečnu kuhinju na Institutu za majku i dete
  • renovirala jedino dečje očno odeljenje u Srbiji
  • obezbedila 50 klima-uređaja za 24 porodilišta
  • kompletno renovirala Ginekologiju u bolnici u Vršcu i delimično porodilište
  • opremila dečje, očno, grudno odeljenje bolnice u Boru
  • kupila vozilo hitne pomoći, obnovili vešeraj…
  • pomagala Dečjem odeljenju Neurohirurgije Kliničkog centra Srbije na kome se leče deca obolela od najtežih oblika kancera
  • pomaže mališanima kojima je potrebna novčana pomoć za lečenje u inostranstvu.
  • Rešava stambena pitanja najugroženije dece tako je samo u 2019. obezbeđeno tri kuće i tako ukupno zbrinuto 13 mališana.
  • donirala 74.000 knjiga za 400 škola I 175 vrtića širom Srbije u sklopu akcije Knjige za decu