Riniger Serbia prestavlja Blic TV, svoj prvi televizijski kanal

Uoči obeležavanja 26 godina postojanja, Blic od ove jeseni dobija i svoje televizijsko izdanje. Medijska i tehnološka kompanija Ringier AG sa sedištem u Švajcarskoj, ovom značajnom medijskom investicijom podržala je kvalitet i širenje dometa i uticaja brenda Blic, koji je u Srbiji lider digitalnog izdavaštva već više od decenije.

 

Pokretanjem Blic TV, za dobro poznati medijski brend, koji je preko dve i po decenije prisutan na tržištu, na ovaj način počinje nova era. Istinite, tačne, pravovremene i proverene informacije ali i ekskluzivni zabavni sadržaj, od ove jeseni biće prisutni u domovima širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore i putem malih ekrana.

Blic televizija će biti moderna srpska televizija koja sublimira iskustva svih velikih evropskih medija, ali na autentičan način prilagođen našem podneblju, nasleđu i svakodnevici. 

Potencijal dosega poznatog kvaliteta sadržaja do još šireg i većeg auditorijuma i utvrđivanje Blica kao lidera na tržištu, prepoznala je inovativna švajcarska medijska i tehnološka grupa Ringier AG, izdavač Blica, koja posluje u 130 kompanija u 19 zemalja.

 

Ladina Hajmgartner, članica izvršnog odbora Ringier AG grupe, rukovodilac Global Media Unit-a: „Ringier Serbia započinje uzbudljivo novo poglavlje lansiranjem Blic TV-a. Otkad je lansirao Blick TV u Švajcarskoj 2020. godine, Ringier grupa je dosledno nastavila sa svojim putem transformacije. Blic TV je još jedna prekretnica u istoriji naše kompanije. Blic televizija znači više snimaka uživo, novih formata, više kvalitetnih informacija, zabave i sporta. Zadivljena sam i veoma ponosna na ono što je stvorio Ringier Serbia tim.“

Jelena Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Serbia: „Ponosni smo na činjenicu da su i naši poslovni rezultati deo međunarodnog rasta Ringier grupe i ulaganja u oblast medijskih brendova.  Naš uspeh dug 26 godina je jednako zasluga vlasnika firme koji posluju transparentno, fokusirano i uvek sa jasnom strategijom, kao i tima Ringier Serbia koji čini grupa izvanrednih individualaca.  Zadovoljstvo mi je što od ove jeseni nastavljamo da rastemo zajedno, širimo naš porfolio, domet i uticaj, i informišemo i zabavljamo naše čitaoce i putem Blic televizije.“

Sreten Radović, direktor Blic TV: „Blic televizija je logičan korak za brend kakav predstavljamo, za medijsku kompaniju kojoj pripadamo i njenu ulogu u Srbiji. Koncept Blic televizije zadržaće  DNK Blica, a to su vesti: brze, jasne, pravovremene, tačne i koje prave razliku između bitnog i nebitnog. Kako stvarnost ne čine samo ozbiljne informacije nego i zabava – pripremili smo i veliku produkciju sopstvenih formata zabavnog karaktera, koji verujemo da će ekskluzivnošću sadržaja privući i zadržati pažnju publike. Osim poznatih TV lica i njihovih formata, priliku da pokažu svoje kvalitete imaće i novinari i urednici Blica, čime kao kompanija pokazujemo da  prepoznajemo talente u koje i ulažemo.“

 

O Blic TV
Blic TV moderna je srpska televizija koja u fokus stavlja tačne, proverene i pouzdane informacije iz sveta politike, društva, biznisa, sporta, kulture i šoubiznisa. Relevantnim sadržajem Blic TV predstavlja gledaocima realan, istinit pogled na svet kroz informativni program, odnosno u zabavnom segmentu pozitivan pogled na svet oko nas. Blic televizija nastala je na čvrstim temeljima etabliranog i kredibilnog medijskog brenda koji je 26 godina prisutan na tržištu u štampanom i digitalnom izdanju, od čega je, prema Gemiusovim istraživanjima, već više od decenije, lider na tržištu. 
O Ringier Serbia
Medijska kompanija Ringier Serbia sa vizijom „digital first“, lider je u digitalnom izdavaštvu sa 81% tržišnog udela u Srbiji. Blic.rs je više od deceniju po Gemiusu najposećeniji portal, a u digitalnom porfoliju Ringier Serbia su još i Sportal.rs, Žena.rs, Pulsonline.rs, forum Ana.rs, kao i oglasni portali Nekretnine.rs i Mojauto.rs.  Ringier Serbia je izdavač i štampanih publikacija: Blica, Blic žene i NIN-a, a posluje i na području Bosne i Hercegovine i Republike Srpske kao EuroBlic Press, koji izdaje EuroBlic, Srpskainfo.com i Bosnainfo.ba.  Osnivač je i Blic fondacije koja pomaže socijalno ugroženoj deci, i jedan je od osnivača Inicijative „Digitalna Srbija“ kao i Švajcarsko-srpske trgovinske komore.  Osnovan je 1996. godine i deo je švajcarske medijske grupe Ringier AG, koja posluje u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Aziji i Africi.
O Ringier AG
Ringier je medijska i tehnološka kompanija, po prirodi švajcarska. Ova grupa uključuje preko 130 kompanija koje upravljaju mnogim vodećim medijskim brendovima, digitalnim platformama i onlajn prodavnicama. Ringier se obraća ljudima iz svih slojeva društva i utiče na živote miliona ljudi – svakog dana u 19 zemalja, a 73 posto operativnog profita potiče iz digitalnog sektora. To stavlja Ringier u grupu vodećih evropskih medijskih kompanija. Ovo porodično preduzeće veruje u preduzetništvo, saradnju, inovacije, poverenje i hrabrost već skoro 190 godina. U svetu koji postaje sve složeniji i izazovniji, Ringier-ova misija je da održi interesovanje i da se postara da njegovi klijenti, korisnici ili čitaoci nikada ne izgube iz vida ono što ih povezuje: mi stvaramo interesovanje za svet oko vas – i šire.
logo impact